Maatregelen coronavirus

De Werkplaats volgt de
actuele richtlijnen van het RIVM

Wij willen je graag op de hoogte brengen van de maatregelen die wij nemen met betrekking tot het coronavirus en wat wij hierin verwachten van jullie – de bezoekers van de Werkplaats.

Graag deze informatie zorgvuldig doorlezen.. naast dat we natuurlijk allemaal gewoon ons gezonde verstand moeten gebruiken 🙂

We willen benadrukken dat we dit bericht niet verzenden om onrust te zaaien, maar eerlijk.. safety first toch! 😷

Het zal je inmiddels niet zijn ontgaan dat er vanuit het RIVM aan iedere Nederlander geadviseerd wordt maatregelen te treffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We geven hier vanuit de Werkplaats natuurlijk gehoor aan. We volgen de ontwikkelingen en treffen maatregelen die ons geadviseerd worden.

In het kader van de laatste richtlijnen van het RIVM verzoeken we dan ook om leden/bezoekers die verkouden, grieperig en/of koortsig zijn niet naar de lessen te komen.

Natuurlijk niet omdat we een coronaverdenking hebben, maar om alle voorzorgsmaatregelen serieus te nemen. En we daarnaast de lucht ook graag schoon willen houden voor de andere bezoekers aan de lessen.

Mocht je daarom een keer niet naar de les kunnen komen, meld je dan tijdig af via Yogibit, zodat je de gemiste les op een ander moment gewoon in kunt halen.

Bovenstaande afspraken hebben we ook gemaakt met onze docenten:

Ook wanneer zij verkouden, grieperig of koortsig zijn, zullen zij niet de geplande lessen verzorgen. Het kan daarom voorkomen dat je af en toe een andere docent tijdens de lessen tegenkomt en/of dat de yogales van jouw keuze eens vervangen wordt door een ander type les.

In een enkel geval, mochten er echt geen vervangende docent beschikbaar zijn, kan het voorkomen dat we eens een les moeten annuleren. Ook in dat geval blijft deze les beschikbaar op je tegoed en kun je deze op een ander moment zelf weer inplannen.

Let op: Indien we lessen dienen te annuleren, dan zullen wij communiceren via Yogibit. We adviseren dan ook de pushberichten vanuit Yogibit aan te zetten, zo blijf je goed op de hoogte.

We sturen dan automatisch een bericht naar iedereen die zich voor de te annuleren les heeft aangemeld.

Bij twijfel kun je ook altijd even het lesrooster checken, wanneer een les geannuleerd is, staat deze in het rood doorgestreept in het lesrooster.

Overige maatregelen door de Werkplaats:

Voor en na de lessen luchten wij extra vaak de yogaruimte. Wij verzoeken jullie na gebruik de yogamat af te nemen met de daarvoor bestemde yogamatten reiniger (staat klaar in de zaal). Daarnaast verzoeken wij jullie zo veel mogelijk je eigen dekens mee te nemen en te gebruiken tijdens de les. Aan het einde van de lesdag worden de andere yogamaterialen (yogakussens en riemen) behandeld met textiel desinfectie. Het schoonmaken van de studio gebeurt nog frequenter met extra aandacht voor de ‘aanraak gevoelige gebieden’ zoals trapleuningen, lichtknopjes en deurkrukken.

Wij zullen ook géén handen schudden, en zullen geen manuele begeleidingen of assist geven in de yogahoudingen.

Aan jullie willen we vragen om ook zelf regelmatig je handen te wassen, en vooral om thuis te blijven als je maar enigszins het idee hebt dat je verhouden/grieperig bent/wordt.

Los van dit alles is en blijft het natuurlijk heel gezond om aan yoga te doen!

Beweging, buitenlucht stressreductie (yoga & meditatie) èn gezond eten dragen op positieve wijze bij aan je weerstand. Dat is uiteindelijk de beste remedie tegen corona 😉.

Blijf verder gewoon je gezonde verstand gebruiken, en geniet van de lessen! 🌺

Meer informatie vind je hier.

Namasté,

Team de Werkplaats