Jikke Verweij – Kingma

Yogadocent bij de Werkplaats | Haptonomisch fysiotherapeut | mail: info@werkplaatsjoure.nl |

Toen ik 3 jaar geleden in aanraking kwam met Yin Yoga, voelde ik gelijk hier wil ik iets mee. Het gaf me zoveel rust. Een moment van stilte. Heel fijn naast alle drukte en prikkels in ons dagelijks leven. In de Yin Yoga krijg je de tijd om te voelen wat je lichaam je vertelt. Contact maken met jezelf via je lichaam en zo het zelf herstellend vermogen van je lichaam activeren. Het paste zo mooi op mijn pad, dat ik de opleiding tot yin yogadocent ben gaan volgen. En succesvol heb afgerond met een aantal bijscholingen.

Naast Yin Yogadocent, ben ik werkzaam als fysiotherapeut op haptonomische basis. Ik heb me altijd al geïnteresseerd in het verhaal waarmee mensen kwamen. Het viel me op dat vele factoren een rol spelen in de belastbaarheid van mensen en hoe ze ermee omgaan als de balans verstoord raakt. En er klachten ontstaan. Om me hierin breder te ontwikkelen heb ik een opleiding haptonomie gedaan. Haptonomie gaat over voelen. Het in contact zijn met jezelf en de wereld om je heen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van aanrakingen. Het heeft me mooie handvatten gegeven in de benadering van mensen, zowel bij mezelf als cliënten.

Inmiddels geef ik al een tijdje met veel plezier yogalessen. Graag ontmoet ik jullie binnenkort in de Werkplaats om de mooie dingen, die op mijn pad gekomen zijn met jullie te delen.

Namasté, Jikke