Judith Strikkers – van Schaik

Yogadocent yin & yang bij De Werkplaats | Ambulant begeleider | mail: info@werkplaatsjoure.nl

Yoga kwam op mijn pad doordat een collega enthousiast vertelde dat ze de opleiding tot yoga docent ging volgen. Ik vroeg haar: ‘laat je weten wanneer je les gaat geven?’. Zo gezegd, zo gedaan.

Mijn basis is gelegd in de hatha yoga. In hatha verblijf je langer in de asana’s en volgen ze elkaar los op. Soms wordt dit afgewisseld met een verbinding zoals in flow yoga.

De vraag om eens een les over te nemen, triggerde mij, Dat klinkt interessant, maar dan wil ik wel voorbereid zijn. In 2019 ben ik gestart met het volgen van de yoga opleiding, omdat ik meer wilde weten over de asana’s, het lesgeven en de filosofie. Eigenlijk met de gedachte ‘dan kan ik doen wat er voor mij op dat moment nodig is’. Naast de yange kant, bestaande uit hatha en vinyasa flow, is er ook ruimte gekomen voor de yin, waardoor yoga mij in balans brengt. Door yoga ontstaat er letterlijk ruimte, in mijn hoofd en in mijn lijf. Daarnaast brengt het mij rust, vertrouwen, overzicht & inzicht en zorgt voor het vergroten van mijn bewustzijn.

Naast yogadocent werk ik als ambulant begeleider met kinderen met autisme en hun ouders. Ook hier is het zoeken naar balans, zodat er rust ontstaat, zij in hun kracht staan en er ruimte is om te groeien.

Door het verzorgen van de lessen hoop ik bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de individuele yogi. Ik streef naar een ontspannende en uitdagende les, waarin je opzoek gaat maar tegelijkertijd luistert naar je grenzen, en waar je met een goed gevoel de mat verlaat. Zie ik jou binnenkort op de mat?