Rauwe brownie

Heerlijke rauwe brownie.

Handig, want je hoeft de brownie niet te bakken en hierdoor blijft al het goede van de rauwe cacao behouden.

De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 8 stukjes

Benodigdheden:

Koelkast
Keukenmachine of blender
Kleine ovenschaal (heb je dit niet gebruik dan een cakeblik, het is de bedoeling dat de brownie helemaal af gekaderd is zodat de vloeibare toplaag boven op de brownie blijft en er niet afstroomt totdat deze is opgestijfd)

Ingrediënten:

Voor de basislaag:
150 gr walnoten
50 gram (rauwe) cacaopoeder
200 gram medjoul dadels
100 gram gedroogde vijgen
1/2 theelepel kaneel
Snufje zout
Snufje cayennepeper

Voor de toplaag:
5 eetlepels kokosolie (+/-75 gram)
3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder (+/-18 gram)
1 eetlepel honing (of meer als je een zoetekauw bent)
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel cayenne

Aan het werk:

Basislaag:
Hak de walnoten in de keukenmachine of blender fijn.
Voeg de cacao, kaneel, cayennepeper en het zout toe, blend goed door.
Voeg in stappen de dadels en vijgen toe. Geduldig zodat de machine niet vast loopt.
(Ik gebruik hiervoor de ijsklontjes crush stand op de blender)

Bekleed een kleine (oven)schaal met ovenpapier.
Schep het geheel uit de blender hierin en druk aan tot een stevige basis.

Toplaag:
Smelt de kokosolie op laag vuur totdat deze vloeibaar is. Voeg de rest van de ingrediënten toe: honing, cacao, kaneel en cayennepeper.
Roer het geheel en giet het vervolgens over de brownie. Verdeel gelijkmatig over de brownie tot een mooie toplaag.
Je kunt de toplaag versieren, ik heb dit in dit geval gedaan met rode besjes.
Nu de topping nog vloeibaar is kun je dit mooi toevoegen.

Zet het geheel in de koelkast, en nu hoef je alleen nog een klein half uurtje te wachten!