Functionele osteopathie

Goed bewegen begint bij goed in je vel zitten.

Foto: Wanda Menke

Sinds 2006 ben ik, Martijn van der Werf, werkzaam als Oefentherapeut Cesar in Sneek. In 14 jaar tijd heb ik veel ervaring op kunnen doen en inzichten gekregen in hoe je een lichaam weer optimaal kan laten bewegen. Soms gaat het weer in beweging komen gepaard met de nodige aanpassingen om het oude aangeleerde beweegpatroon te her-programmeren.
Mijn behandelmethode kent een holistische benadering, met andere woorden: er wordt gekeken naar het gehele lichaam.

Aanvullend ben ik geschoold in de Functionele Osteopathie (en integratie), kortweg FOI. Het fijne van deze behandelmethode is dat er ook holistisch wordt gekeken. Het hele lichaam behoort als 1 geheel te functioneren, spieren bewegen afzonderlijk van elkaar maar horen samen 1 geheel te vormen. Als er iets mis gaat in een keten, kan het lichaam gaan compenseren om wel te kunnen blijven functioneren. Maar wanneer het lichaam moet gaan overcompenseren, kan het lichaam ook signalen gaan geven die wij herkennen als lichamelijke pijnklachten. Zeker als klachten ontstaan of toenemen bij bewegen binnen de patronen die je kent. Doordat het lichaam in deze ketens compenseert, kan de oorzaak van de klacht op een heel andere plaats liggen dan waar je de pijn of het ongemak ervaart.

Functionele Osteopathie is een zachte vorm van behandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van oscillerende mobilisatie, ook wel schudden genoemd. Vaak merk je gelijk al veel meer bewegingsruimte en afname van pijnklachten. Belangrijk is dan ook dat je oude beweegpatronen los gaat laten en in vertrouwen een nieuwe manier van bewegen aanleert die je lichaam meer in balans houdt.

Je kan bij mij terecht voor klachten die net ontstaan zijn, maar ook klachten die al langere tijd aanwezig zijn. Klachten aan het lichaam die we kennen als nek- of rugklachten (fysieke klachten). Maar ook overige fysieke klachten van het lichaam kunnen de oorsprong hebben vanuit het bekken of de rug (denk aan hoofdpijn, concentratie etc.).

Daarnaast ben je meer dan alleen je lichaam, want je bestaat ook uit energie en hebt ook nog eens gevoelens en emoties. Gevoelens kunnen iets bij jou in beweging zetten of juist maken dat je stagneert en niet in beweging kan of wil komen. Mijn holistische benadering geeft ook aan dit stuk van jou de ruimte.

Zo kan de traditionele Chinese geneeskunde hierin ondersteuning bieden, een interesse van mij die ik altijd in mijn gedachten meeneem in het kijken naar de mens die ik voor mij heb zitten.

Behandelen doe ik dan ook niet alleen, want het is een wisselwerking tussen cliënt en behandelaar. Ik zie het als een avontuur tussen ons beiden. Ik ga samen met je op zoek om je lichaam weer in balans te krijgen en het eigen herstellende vermogen goed aan te spreken, zodat je zelf weer kan herkennen waar de grens van je “comfortzone” ligt. Zo blijf je lekker jezelf!

Zwangerschap gerelateerde bekkenklachten
Ook heb ik mij meer toe kunnen leggen op het ondersteunen van dames met zwangerschap gerelateerde bekkenklachten. Soms met kleine tips & tricks in je dagelijkse leven, soms met specifieke oefeningen, maar soms ook met een behandeling op de bank.

Kortom kan het zomaar zijn dat niet goed te verklaren lichamelijke klachten met een andere kijk wel tot een duurzame oplossing kan komen.


Openingstijden en afspraak maken
De praktijk is geopend op donderdag van 8.00 – 13.00 uur of op afspraak op een nader te bepalen tijd.

m.vanderwerf@hotmail.com
06-34299188 (Telefonisch & WhatsApp)

Het kan natuurlijk zijn dat ik op dat moment aan het behandelen ben, maar dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Tijdens vakantie zoeken we samen naar een oplossing en kan ik je mogelijk doorsturen naar een collega.

Vergoeding bij Zorgverzekeraar
De natuurgeneeskundige behandeling wordt door de meeste verzekeringen volledig of voor een groot gedeelte vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Check dit vooraf bij je zorgverzekeraar.

Behandelingen zijn vrijgesteld van BTW
KVK-nummer 80548415

Registratie
Ik ben geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut bij de VBAG en het RBCZ.


 

Klachtenregeling
Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken.

Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.
Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de Overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van de RBCZ.

Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG: https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/.