- 400 gram Zwarte bonen
- 3 Eieren
- 75 gram Cacao
- Honing 1 eetlepel (wanneer je cranberry’s of rozijnen gebruikt in plaats van dadels kun je er voor kiezen om 3 eetlepels honing toe te voegen, met de dadels is 1 eetlepel naar mijn mening zoet genoeg;) )
- 150 gram Dadels
- 3 theelepels Bakpoeder
(+/- 30 gram) 3 blokjes Pure chocolade 85% - 30 gram Walnoten (voor de versiering heb ik nog wat extra gebruikt ? )
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af met water. Laat de bonen uitlekken.
Doe de uitgelekte bonen in de blender met een deel van de andere ingrediënten; de eieren, cacao, bakpoeder, honing & kokosolie.
Blend tot een romige massa.
Ik heb een ‘ijsklontjes crush stand’ op de blender, deze gebruik ik hiervoor.
Als je geen sterke blender hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken.
Ontpit de dadels en hak de dadels in kleine stukjes.
Hak de walnoten en de chocola in kleine stukken. (niet te klein, want een beetje bite is wel fijn)
Haal het beslag uit de blender en mix de andere ingrediënten door het beslag.
Bedek de cakevorm met bakpapier en schep het beslag hier in.
Als je het leuk vind kun je nog wat walnoten boven in het beslag duwen om de brownie te versieren.
30 minuten in de oven op 175 graden en smullen maar!