‘Atelier’ creativiteit voor tieners

Atelier is een moment om met een groep leeftijdsgenoten creatief bezig te zijn. In dit moment gaat het om creëren. Door creatief bezig te zijn word je heerlijk ontspannen en kunnen we de wereld van ‘het moeten’ even laten gaan. Opgaan in het moment, opgaan in wat jij creëert met jouw handen en jouw fantasie.

Atelier. verf

Atelier – in contact met je creativiteit

In het Atelier werken we met kleine groepen, maximaal 8 tieners. Tijdens ‘Atelier’ gaan we individueel aan de slag maar ook gezellig met elkaar. We werken met verschillende materialen en iedere keer met een nieuw creatief project.

Materialen waar we onder andere mee werken zijn: Verf, potlood, stift en krijt op canvas en papier. Maar ook met klei en afhankelijk van het seizoen: spullen gevonden in de natuur.

creatief met klei

Balans in wat jij ‘moet’ en wat jij ‘wil’

Creativiteit brengt jou meer in het moment en dichter bij wie jij bent. In een wereld van prestatie is het contact maken met je creativiteit heel belangrijk. Om balans te creëren in wat jij ‘moet’ en wat jij ‘wil’. Doordat creativiteit je terug brengt naar het moment en naar jouw gevoel geeft het meer inzicht in jouw talenten en kwaliteiten.

Creativiteit zit van nature in je, in ons allemaal! Maar er wordt tegenwoordig vooral nadruk gelegd op onze kennis, verstand, beredeneren…

 

 

Handlettering creatief met steen

Opgroeien en plezier beleven

In de oude Vedische Wijsheid in India stelt men creativiteit gelijk aan gelukzaligheid (Ananda). Plezier beleven tijdens het opgroeien is enorm belangrijk. Daarom zijn we ook in ‘de werkplaats’ gestart met ‘Atelier’.

Kom je ook meedoen? Gezellig!

Het eerst volgende Atelier vindt plaats op 16 januari

Meer informatie en aanmelden

ps. Tijdens de ‘Serious Yoga Marathon’ op 22 december geeft Janneke Boersma ook 2 Atelier momenten, 1 voor de leeftijdscategorie 8 t/m 11 & 1 voor 12 t/m 15 jaar.