Natural Alignment en de BackMitra

De BackMitra is een hulpmiddel, wat ingezet kan worden om ruimte te maken/ te verzachten. Daarnaast kun je ermee bewegen en stabiliseren. De naam BackMitra staat voor vriend van je rug!

De BackMitra wordt vaak gebruikt voor het gebied van de bovenrug. Hierbij word je uitgenodigd om vooral in het gebied tussen je schouderbladen in beweging te komen. Dit gebied is bij de meeste mensen verstijfd.

Het is belangrijk dat je de Mitra op de juiste plaats neerlegt. De onderkant van de Mitra komt overeen met de onderkant van je schouderbladen. Je nek houdt lengte. Eerst neem je de tijd om te verzachten en ruimte te maken. De druk nodigt je uit om juist daar in beweging te komen. Vervolgens kun je oefeningen doen, terwijl je blijft liggen op de Mitra. Je kan er ook voor kiezen om na een paar minuten erop liggen te stoppen. Wil je er weer vanaf, dan rol je er op je rechterzij vanaf.

De BackMitra kan ook gebruikt worden voor het gebied van je onderrug.

Als je er meer over wil weten, kom eens een les Natural Alignment volgen op dinsdag om 17.30 uur of woensdagochtend 9.00 uur.

Je bent van harte welkom!

Lees meer over Natural alignment

Namasté, Jikke.