Over Mariska & Mariëlle


Het is al even geleden dat wij elkaar hebben leren kennen.
We zaten allebei in onze eigen wereld, allebei in een totaal andere wereld.
Mariska in de wereld van Voeding en beweging.
Mariëlle in de wereld van Yoga, adem, meditatie en massage.

Allebei blij met waar we mee bezig waren, allebei overtuigd van de positieve bijdrage van ons vakgebied maar toch ook beiden zoekende naar een stukje wat nog miste. Het voelde nog niet compleet.

Mariëlle: “Toen Mariska voor het eerst bij mij op het matje kwam om mee te doen met de yogales, viel ze mij duidelijk op in de groep, dat weet ik nog goed. Ze stapte binnen met haar sprankelende energie en het was duidelijk te zien dat ze lekker fysiek bezig was met haar zelf. In mijn taal: ze was lekker YANG! Op het yogamatje zag ik haar veranderen, er kwam een ander stukje van Mariska tevoorschijn. Gelukkig zag ik dit niet alleen gebeuren, maar was Mariska hier ook zelf bewust van.

“MAN! Dit is echt goed voor mij!! En ik weet zeker dat dit precies is wat mijn mensen nodig hebben!!” Zei ze meteen na de eerste les.

Andersom duurde het echt wel even voordat ik eraan ging geloven. In mijn Yinne, rustige wereld verlangde ik op een bepaalde manier wel naar explosiviteit en uitdaging maar ik keek er zo tegen op om naar de sportschool te gaan. Dat was echt niks voor mij!! (f*cking monkeymind! Wat wist ik er nou van, ik was er immers nog nooit geweest!)

Al genoeg mensen om mij heen hadden mij gewezen op de sportschool van Mariska en Anne Bart. Zij hebben dezelfde visie als jij! Maar in een ander vakgebied. Jullie doen totaal iets anders.. Maar met de zelfde insteek en werkwijze!

Andere mensen zagen onze krachten alwel samen komen en opvallend was ook dat we veel gedeelde leden hadden.

En ik ben nog steeds zo blij met het moment dat ik die drempel over ben gegaan.
Ik heb een kracht gevonden in het trainen, die ik nog niet had gevonden in mijn wereld. En het trainen is nu niet meer weg te denken in mijn leven.”

Mariska: “Eigenlijk wist ik het al vanaf de eerste keer dat ik een proefles bij haar volgde.
Na 2 zwangerschappen en het opzetten van 2 bedrijven, maakte ik (eindelijk) ruimte voor mij.

Ruimte die hard nodig was om meer rust te kunnen ervaren. En letterlijk meer ruimte in mijn lijf.
Haar rustgevende, hartelijke stem maakte dat ik al gauw kon ontspannen op mijn matje, en me over kon geven aan een hele andere manier van omgaan met je lichaam dan die ik gewend was in de gym.

Hoe bijzonder voelde het dat na 1 minuut inderdaad de spierspanning losgelaten kon worden, en er een heel ander gevoel stroomde dan dat wat ik gewend was. Kracht maakte plaats voor stroming. Letterlijk het gevoel van warmte en rust waardoor ik zowaar superchill van dat matje af kwam. Ondanks de drukte die ik in het dagelijkse leven ervaarde.

Er ontstond een bijzondere vriendschap. Eentje die, hoe klef het ook mag klinken, maakte dat we beiden een completer mens werden.

Samen delen we de passie voor lekker eten, op ons koppie staan, dingen doen waar je blij van wordt, veel lachen én je dromen verwezenlijken.
En een daarvan is deze unieke samenwerking: The Essentials.