Yin Yang Yoga

Tijdens deze les worden Yin Yoga (statisch) en Yang Yoga (dynamisch) met elkaar gecombineerd. De verschillende yogavormen werken door op totaal andere weefsel structuren in je lijf – een gouden combinatie! De yogavormen zijn complementair aan elkaar.
 

Yang

Yang is de actieve kant van yoga. Het yange deel van de les kenmerkt zich door het uitvoeren van zachte en toch actieve houdingen op het ritme van je adem. Een houding houd je zo’n 5 tot 7 ademhalingen aan om vervolgens op het ritme van je adem door te bewegen naar de volgende houding. Door beoefening van deze yogavorm ontwikkel je zowel kracht als lenigheid en creëer je rust en ontspanning.

Yin

Yin Yoga is een rustige yogavorm. De les bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen. De houdingen houd je zo’n 2 tot 5 minuten aan waarbij je je richt op het ontspannen van je spieren en het op rek brengen van het bindweefsel. Dit maakt dat zowel de spieren als het bindweefsel versoepelen. Op deze manier kun je spanning verminderen en blokkades op heffen.

Energie / Kracht :