Mariëlle Hebing

Yogadocent, Thaise Yogamassage therapeut & initiatiefneemster van de Werkplaats | mail: info@werkplaatsjoure.nl |

Al vroeg ben ik in aanraking gekomen met meditatie en yoga. In mijn tienerjaren is mijn interesse gewekt en daarmee mijn eigen ontdekkingsreis begonnen. Deze ontdekkingsreis was vooral gericht op energie; chakra’s, meridianen en elementen. En op de beleving: yoga en meditatie. Ik ging geregeld naar lessen maar was vooral thuis zelf veel bezig op mijn mat.

Doordat ik als tiener naast Emrik Suichies mocht lopen in de lessen heb ik veel geleerd en ben ik al vroeg begonnen met lesgeven. Op mijn 19e stond ik voor mijn eerste groepen. Power Yoga, Easy flow Yoga en Yin Yoga. Naast de reguliere lessen heb ik in samenwerking met fysio- en manueel therapeuten ook veel gewerkt met klachten. De fysiobehandelingen ondersteunen met yoga zodat mensen ook zelf hun zelfherstellend vermogen kunnen ondersteunen. En al snel zag ik in de lessen grote verschillen tussen de diverse mensen. Ik zag hulpvragen waar ik mensen graag verder in wou ondersteunen en toen kwam de Thaise massage op mijn pad.

Thaise massage wordt ook wel Yoga massage genoemd en staat voor mij in het verlengde van mijn lessen. Op mijn massagemat kan ik dieper 1 op 1 op persoonlijke processen ingaan. Zowel fysieke klachten als persoonlijke ontwikkeling. In mijn opleiding tot Thaise massage therapeut zijn allerlei aspecten van de mens aan bod gekomen, energetische processen, fysieke klachten, mindset maar ook de ondersteuning in bijvoorbeeld voeding vanuit de elementen.

Door de dingen die ik tegen kom in mijn lessen en behandelingen maar ook bij mezelf, blijf ik geprikkeld om te onderzoeken. Zo heb ik inmiddels mijn westerse medische basiskennis opleiding afgerond en ben ik ook gefascineerd door het fysieke stuk, de anatomie en fysiologie van ons als mens.

Het menselijk lichaam is zo wonderlijk dat ik er het liefst alles van wil weten!

Vanuit mijn perspectief kijk ik in de lessen naar jouw mogelijkheden en maak ik de yoga zoveel mogelijk persoonlijk.

In mijn lessen is er ruimte voor meditatie en savasana (eindontspanning) waarbij je tijdens de eindontspanning een lekker geurend doekje over je ogen krijgt zodat je je nog meer af kunt sluiten. De savasana ondersteun ik vaak met ‘live klanken’ van klankschalen en de tibetaanse windgong.

Yoga is voor iedereen, ik kijk graag met je naar jouw mogelijkheden.